FAQ

Veelgestelde vragen:

Zijn er kosten voor mij verbonden aan de opleiding?

Nee, voor jou als deelnemer zijn er geen kosten verbonden aan de opleiding.

Helpen jullie mij bij het vinden van een baan?

Wij helpen bij het zoeken naar een werkgever en zullen je in contact brengen met verschillende werkgevers. Uiteraard is het aan jou om jezelf zo goed mogelijk te presenteren! ”Solliciteren” is overigens ook onderdeel van het soft skill programma.

Hoe goed moeten mijn Nederlands en Engels zijn om de opleiding te kunnen volgen?

Al het lesmateriaal is in het Engels en sommige opleidingen zullen geheel in het Engels gegeven worden, dus een goede kennis van Engels is een vereiste. In veel organisaties worden onder collega’s Nederlands gesproken, dus een (geringe) kennis van het Nederlands maakt het makkelijker om een baan te vinden.

Hoe zit het met mijn sollicitatieplicht en uitkering gedurende het traject?

Wanneer je een uitkering ontvangt en je hebt een sollicitatieplicht, dien je zelf contact op te nemen met de betreffende uitkeringsinstantie in je gemeente om te achterhalen hoe de uitkeringsinstantie omgaat met de sollicitatieplicht en met de uitkering als je zou deelnemen aan de Azure Academy. Wij kunnen je daar wel bij assisteren. Neem in dat geval contact met ons op.

Zijn de lessen online of op locatie?

De meeste lessen zullen vanwege COVID-19 voorlopig online zijn, in een speciale online leeromgeving. Binnen de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM kijken we per klas in welke hoedanigheid we fysiek samen kunnen komen.

Hoeveel uur per week is de opleiding?

De tijdsinvestering is ongeveer 40 uur per week, inclusief zelfstudie.

Wanneer start het omscholingstraject en hoe lang duurt het?

De omscholingstrajecten hebben verschillende startdata die je kunt vinden op de informatie pagina van de opleiding. De trajecten duren gemiddeld 16-24 weken.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik toch meedoen?

De omscholingstrajecten zijn alleen voor werkzoekenden die woonachtig zijn in Nederland.

Ik heb geen ervaring in de IT. Kan ik toch deelnemen?

Je kan deelnemen aan het sollicitatieproces. Een onderdeel hiervan is een assessment waarin getest wordt of je geschikt bent voor de IT. Een passie voor technologie is uiteraard wel een vereiste.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Klik op de onderstaande button om naar het contactformulier te gaan.

Neem contact op ›

Of bel ons direct: 088 525 37 05