Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Nee, voor een deelnemer zijn er in de meeste gevallen geen kosten verbonden aan het volgen van een beroepsopleiding of traineeship. De opleidingen worden bekostigd door de werkgever. Wel moet je hiervoor eerst de selectieprocedure van de betrokken werkgever doorlopen.

Aan het deelnemen van trainingen zijn wel kosten verbonden, indien de werkgever, intermediair of uitkerende instantie de kosten voor de training niet betaalt.

Onze trainingen, opleidingen en traineeships sluiten goed aan op behoeften van werkgevers en maken jou erg gewild voor de arbeidsmarkt. Als je nog geen baan hebt, dan zal het na het volgen van een training of opleiding van de Azure Academy een stuk makkelijker worden er één te vinden.

Onze partners, waaronder Werk in het Vooruitzicht, helpen je graag bij het vinden van een baan en het volgen van een opleiding. Aan een opleiding is in de meeste gevallen direct een baan verbonden.

Al het lesmateriaal is in het Engels en sommige opleidingen zullen geheel in het Engels gegeven worden, dus een goede kennis van Engels is een echte pré. In veel organisaties wordt onder collega’s Nederlands gesproken, dus kennis van het Nederlands maakt het makkelijker om een baan te vinden. Tijdens de selectieprocedure van onze opleidingen en traineeships komt taalkennis aan de orde.

Wanneer je een uitkering ontvangt en je hebt een sollicitatieplicht, dien je zelf contact op te nemen met de betreffende uitkeringsinstantie in je gemeente om te achterhalen hoe de uitkeringsinstantie omgaat met de sollicitatieplicht en met de uitkering als je zou deelnemen aan een traineeship van de Azure Academy. Wij kunnen je daarbij assisteren. Neem in dat geval contact met ons op.

Meestal worden de trainingen en opleidingen verzorgd vanuit een combinatie van zowel les op locatie als les online.

De tijdsinvestering voor traineeships is fulltime en ongeveer 40 uur per week, inclusief zelfstudie. De tijdsinvestering in deeltijd beroepsopleidingen worden per opleiding gedefinieerd en met je afgestemd.

De opleidingen hebben verschillende startdata en hebben niet allemaal dezelfde doorlooptijd. Je (aankomende) werkgever of intermediair kan je meer vertellen over de startdata en duur van het traject.

De data en duur van onze trainingen staan vermeld op de website.

Tenzij anders staat vermeld zijn de trainingen, traineeships en opleidingen alleen voor deelnemers die woonachtig zijn in Nederland.

Er zijn zowel trainingen, traineeships en opleidingen voor beginners zonder ervaring als voor ervaren deelnemers. Dit staat vermeld op de informatiepagina van de betreffende training, traineeship en opleiding. In sommige gevallen adviseren wij je als vooropleiding eerst één of meerdere trainingen te volgen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.