Bel ons: 088 525 37 05
Naar homepage

Opleiding tot Cyber Security Engineer

Bij cyber security draait het om online veiligheid. Een Cyber Security Engineer houdt zich bezig met innovatieve beveiligingsoplossingen, zodat organisaties online beschermd worden. Wil jij cybercriminelen een halt toeroepen? Volg dan deze opleiding en word Cyber Security Engineer!

Als Cyber Security Engineer draag jij bij aan de (inter)nationale veiligheid door:

een goede IT-infrastructuur op te zetten;
systemen continu te testen;
kwetsbare plekken te ontdekken;
de nieuwste beveiligingstechnieken toe te passen.

Over de opleiding

In het najaar start de opleiding Cyber Security Engineer. In slechts 12 weken word jij opgeleid tot Cyber Security Engineer met baanintentie. Het is een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid, waarin je bijdraagt aan de online weerbaarheid van organisaties.

Opleiding tot Cyber Security Engineer
Baanintentie bij de Overheid
Uitdagend en dynamisch werk
Examens

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze opleiding doe je alle kennis en vaardigheden op die je in de praktijk nodig hebt. Zo maak je kennis met de implementatie van security monitoring, next-gen firewalls en bijvoorbeeld het inrichten van een threat intelligence platform. Je past de opgedane kennis meteen toe in realistische praktijksituaties voor een optimaal leerrendement.

Inhoud van het programma

Het lesprogramma van Cyber Security Engineer bestaat uit 6 onderdelen. Hieronder leggen we uit wat de onderdelen inhouden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Networking Fundamentals

Tijdens het eerste onderdeel van deze opleiding leer je over operating systems, virtualisatie, cloud infrastructure, storage infrastructure en networking.

Microsoft Azure Fundamentals

Tijdens dit onderdeel van de opleiding leer je de basisfunctionaliteiten en -mogelijkheden van algemene Cloud computing concepten en die van Microsoft Azure.

Microsoft beveiliging, naleving en identiteit

In dit onderdeel zorgen we ervoor dat je vertrouwd raakt met de basisprincipes van beveiliging, naleving en identiteit (SCI) in Cloud-gebaseerde en gerelateerde Microsoft-services.

Microsoft Azure beheerder

Tijdens het onderdeel Microsoft Azure-beheerder leer je alles over het implementeren, beheren en bewaken van identiteit, richtlijnen, opslag, rekenkracht en virtuele netwerken in een cloudomgeving. Ook komen het verstrekken, vergroten, bewaken en aanpassen van bronnen aan bod.

Microsoft Azure beveiligingstechnologieën

In onderdeel 4 leer je alles over het implementeren van Azure-beveiligingscontroles die identiteit, toegang, gegevens, applicaties en netwerken in Cloud- en hybride-omgevingen beschermen, als onderdeel van een end-to-end infrastructuur.

Microsoft 365 beveiligingsbeheerder

Tijdens het laatste onderdeel leer je het implementeren, beheren en bewaken van beveiligingsoplossingen voor Microsoft 365 en hybride-omgevingen. De Microsoft 365-beveiligingsbeheerder beveiligt proactief Microsoft 365-bedrijfsomgevingen, reageert op bedreigingen, voert onderzoeken uit en dwingt gegevensbeheer af.

Heb je interesse in deze opleiding? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier!

Schrijf je in voor de opleiding Cyber Security Engineer.
De opleiding gaat in het najaar van start.

Vul hier je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zich graag wil (door)ontwikkelen op gebied van IT. Je hoeft geen IT-ervaring te hebben, maar technisch inzicht en affiniteit met IT is wél handig. We vragen minimaal mbo-denkniveau.