Klaar voor een stap in IT?

Wil je graag een baan en spreekt IT je aan? Dat komt goed uit, want bedrijven zitten te springen om goede IT’ers. Bijna elk bedrijf wil in de cloud werken. Data en goede websites en systemen vormen de basis voor succesvolle bedrijfsvoering. Maar er zijn veel IT’ers nodig om bedrijven hierbij te helpen.

De Azure Academy biedt zes fulltime en praktijkgerichte IT-opleidingen van vier of vijf maanden. Deze zijn zonder kosten beschikbaar voor jou als je de juiste kwaliteiten bezit en om welke reden dan ook moeite hebt om een baan te vinden.

Geen IT-ervaring nodig

Voor deelname aan de Azure Academy hoef je geen IT-ervaring te hebben. Affiniteit met IT en technisch inzicht zijn wel van belang. Kandidaten die je succesvol voorgingen, hadden bijvoorbeeld een opleiding elektrotechniek, biologie, wiskunde of scheikunde. Afhankelijk van de opleiding die je kiest, heb je een mbo+, hbo+ of universitair werk- en denkniveau nodig.

Engels en Nederlands

Het lesmateriaal van deze opleiding is Engelstalig. De lessen zullen in het Nederlands of Engels zijn en in het werkveld zul je vaak met Nederlandstaligen werken. Daarom is voldoende beheersing van zowel Nederlands als Engels van belang.

Theorie en praktijk

Tijdens de opleiding krijg je met tien tot vijftien andere deelnemers alle kennis en vaardigheden die je in de praktijk nodig hebt. Je leert de theorie klassikaal en met ca. 20 uur per week zelfstudie. Individueel en in groepjes werk je aan praktijkopdrachten en de laatste twee weken aan een business case. De verhouding theorie en praktijk is ongeveer 50-50. Doorloop je dit alles goed, dan ontvang je diverse certificaten. Tijdens het gehele traject krijg je individuele begeleiding van een coach.

Stage en baan

De Azure Academy heeft nauwe contacten met allerlei organisaties waaronder veel klanten en partners van Microsoft. Daardoor weten we precies aan welke IT-functies behoefte is. Ook proberen we je met deze contacten te helpen aan een stageplaats en uiteindelijk een baan. Tijdens de stage van een of twee maanden behoud je je uitkering. Bevalt je werk van beide kanten, dan kun je hopelijk hier in dienst treden. Zo niet, dan kun je met je certificaten en ervaring gemakkelijk ergens anders een baan vinden.

Sollicitatie en selectie

We laten alleen kandidaten toe die een goede kans maken om de opleiding met succes te doorlopen en een baan te vinden. Denk je dat jij een geschikte kandidaat bent? Meld je dan aan en stuur ons je cv en motivatie. Voldoe je aan de voorwaarden, dan gaan we in gesprek. Lijk je ook daarin geschikt en ben je enthousiast, dan vindt daarna een assessment plaats. Hierin testen we in hoeverre je het onderstaande kunt:

  • procesmatig denken
  • creatief een probleem oplossen
  • samenhang ontdekken in onoverzichtelijke informatie

Als ook uit het assessment blijkt dat je geschikt bent, vindt er opnieuw een gesprek plaats; soms al met een mogelijke werkgever of recruiter/trainer. Gaat ook dit goed, dan is de kans groot dat je behoort tot één van de gelukkigen die mag deelnemen aan een opleiding.

Hoe ziet het programma eruit?

Selectie


Selectie vindt plaats op basis van cv, overtuigende motivatie, interviews en assessments.

16 – 20 weken fulltime studie

Theorie en praktijk, IT maar ook soft skills. Officiële IT-certificaten.

Business case


De laatste twee weken werk je in teamverband aan een vraagstuk uit de markt.

4 – 8 weken stage


De kans om een of twee maanden werkervaring op te doen.

Begeleiding


Individuele coaching en begeleiding tijdens je opleiding en op weg naar je stage en baan.

Veel kandidaten gingen je voor.
Bekijk wat andere kandidaten zeggen over de Azure Academy.
‘Great for the next step in my career!’

“The subject of Azure is remarkably needed and required in almost every single company nowadays. That is why I’ve experienced the Azure Academy as something great for the next step in my future career with great job opportunity”.

‘It gave me courage to start on a new path.’

“I will highly recommend the Azure Academy. It really helped me to open my eyes to new paths that I beforehand did not have enough courage to start with it. My deep thanks to all people who participate in this course.”

‘The program was a great success’

The program overall was a great success. Gave many of us an easier step in to the Dutch labor market. Without the Azure Academy, it would be definitely much harder for us.