Bel ons: 088 525 37 05
Naar homepage

Microsoft Data Fundamentals voor studenten!

Haal nu je erkend Microsoft Data Fundamentals certificaat.

Kosteloze Microsoft-trainingen met examen voor studenten

Volg je op dit moment een opleiding, Maar wil je mee specifieker kennis van data en het gebruik van data in organisaties? Volg dan kosteloos de training Azure Data Fundamentals. Als je de basis van Microsoft Azure onder de knie hebt, kun je je carrière een vliegende start geven.

Over de opleiding Microsoft Azure Fundamentals (DP-900)

Wil je fundamentele vaardigheden ontwikkelen om aan databaseconcepten in een Cloud-omgeving te kunnen bouwen binnen Microsoft Azure? Dan is deze training echt iets voor jou. Je gaat aan de slag met kerngegevensconcepten zoals relationeel, niet-relationeel en het identificeren en beschrijven van big data. Ook onderzoek je hoe deze technologie wordt geïmplementeerd met Azure. Tot slot ga je verwerkingsopties verkennen voor het bouwen van oplossingen voor een gegevensanalyse in Azure.

Benodigde voorkennis

Het is handig als je bekend bent met de concepten van relationele en niet-relationele data en met verschillende soorten dataworkloads, zoals transactionele of analytische. Deze training is ook geschikt voor beginners die deze kennis nog niet bezitten.

4 overzichtelijke modules

Het lesprogramma van Azure Data Fundamentals bestaat uit 4 modules.

Module #1: Kerngegevensconcepten verkennen
Module #2: Relationele gegevens verkennen in Azure
Module #3: Niet-relationele gegevens verkennen in Azure
Module #4: Gegevensanalyse verkennen in Azure

Module #1: Kerngegevensconcepten verkennen

Data is het fundament waarop alle software is gebouwd. In de eerste module leer je alles over veelvoorkomende gegevensindelingen, workloads, rollen en services en kun je je voorbereiden op een carrière als dataprofessional.

Module #2: Relationele gegevens verkennen in Azure

Relationele gegevens vormen de kern van de meeste bedrijfsapplicaties en vormen de basis waarop veel bedrijfsgegevensoplossingen zijn gebouwd. Microsoft Azure biedt services voor het beheer van relationele databases, zodat je nieuwe toepassingen kunt bouwen of bestaande naar de Cloud kunt migreren.

Module #3: Niet-relationele gegevens verkennen in Azure

In module 3 hebben we het over niet-relationele gegevens. Deze gegevens zijn een gebruikelijke manier voor toepassingen om gegevens op te slaan en op te vragen zonder de overhead van een relationeel schema. In Microsoft Azure kunt je Azure Storage en Azure Cosmos DB gebruiken om schaalbare, veilige gegevensarchieven te bouwen voor niet-relationele gegevens.

Module #4: Gegevensanalyse verkennen in Azure

De fenomenale groei van data in de afgelopen jaren voedt de digitale transformatie van bedrijven en andere organisaties, door snelle en geïnformeerde besluitvorming mogelijk te maken door middel van data-analyse. Microsoft Azure biedt meerdere services die je kunt combineren om grootschalige analyseoplossingen te bouwen die gebruikmaken van de nieuwste technologieën en technieken voor gegevensopname, opslag, modellering en visualisatie.

Heb je interesse in deze opleiding?

Meld je gratis aan voor het Cloud Ready Skills programma bij Microsoft en start vandaag nog met studeren!

Aanmelden kan op deze pagina en hier vind je nog meer informatie 👇🏻

Vereisten:

Er zijn twee vereisten:

  1. Je bent student (aanmelden doe je met behulp van je studenten e-mailadres).
  2. Je hebt zin om meer te leren over IT!

User Stories

Cengizhan Can – Customer Engineer @ Microsoft

Melissa Paasen – Cloud Engineer @ Microsoft.

Lucian Busoi – Customer Engineer @ Microsoft.